Lauw slaatje met oesterzwammen

Ingrediënten (4 personen)
- 250 g oesterzwammen
- 50 g gemengde slascheuten
- 1 bakje waterkers
- 1 stronk witloof
- 1 eetlepels citroensap
- 2 takjes peterselie
- 1 eetlepel boter
- 2 eetlepels zachte veenbessen
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels walnotenolie
- 2 eetlepels frambozenazijn
- peper en zout
Bereiding
Maak de oesterzwammen schoon en scheur in reepjes. Verwijder de grove steeltjes van de waterkers. Snij het witloof in fijne ringen en besprenkel met citroensap. Snipper de peterselie fijn.
Meng de slascheuten met de waterkers, het witloof en de zachte veenbessen.
Smet de boter in een koekenpan en bak de reepjes oesterzwam op een heet vuur. Kruid naar smaak met peper en zout en meng er de peterselie onder.
Meng ondertussen de walnotenolie met de olijfolie en de frambozenazijn en kruid met peper en zout.
Sprenkel de vinaigrette over de salade en verdeel er de reepjes oesterzwam over. Serveer met een stukje brood.
Maak de oesterzwammen schoon en scheur in reepjes. Verwijder de grove steeltjes van de waterkers. Snij het witloof in fijne ringen en besprenkel met citroensap. Snipper de peterselie fijn.
Meng de slascheuten met de waterkers, het witloof en de zachte veenbessen.
Smet de boter in een koekenpan en bak de reepjes oesterzwam op een heet vuur. Kruid naar smaak met peper en zout en meng er de peterselie onder.
Meng ondertussen de walnotenolie met de olijfolie en de frambozenazijn en kruid met peper en zout.
Sprenkel de vinaigrette over de salade en verdeel er de reepjes oesterzwam over. Serveer met een stukje brood.