Oesterzwammentaart

Ingrediënten (4 personen)
- 150 g gezouten spekreepjes
- 250 g oesterzwammen
- 2 preiwitten
- 1 rol bladerdeeg
- 125 g brie
- 4 eieren
- 2,5 dl lichte room
- 2 eetlepels olijfolie
- nootmuskaat
- peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C, snij de preiwitten in fijn ringetjes en snij de brie in stukken.
Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm en prik er een paar keer in met een vork.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de gescheurde oesterzwammen op een hevig vuur. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en zet opzij.
Bak de spekreepjes ongeveer 3 min. in dezelfde pan. Voeg de preiringen toe en stoof ongeveer 5 min. Verdeel deze mengeling over het bladerdeeg.
Klop ondertussen de eieren los met de room en kruid naar smaak met nootmuskaat en peper. Meng de stukjes brie onder de eieren en giet over het bladerdeeg met de preimengeling.
Voeg ook de oesterzwammen toe aan het geheel.
Zet de taart ongeveer 55 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de taart 5 à 10 minuten rusten voor u ze uit de vorm haalt.
Naar wens kan de quiche afgewerkt worden met verse kruiden. Peterselie, bieslook, basilicum en tijm versterken de smaak van de oesterzwammen.
Verwarm de oven voor op 200°C, snij de preiwitten in fijn ringetjes en snij de brie in stukken.
Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm en prik er een paar keer in met een vork.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de gescheurde oesterzwammen op een hevig vuur. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en zet opzij.
Bak de spekreepjes ongeveer 3 min. in dezelfde pan. Voeg de preiringen toe en stoof ongeveer 5 min. Verdeel deze mengeling over het bladerdeeg.
Klop ondertussen de eieren los met de room en kruid naar smaak met nootmuskaat en peper. Meng de stukjes brie onder de eieren en giet over het bladerdeeg met de preimengeling.
Voeg ook de oesterzwammen toe aan het geheel.
Zet de taart ongeveer 55 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de taart 5 à 10 minuten rusten voor u ze uit de vorm haalt.
Naar wens kan de quiche afgewerkt worden met verse kruiden. Peterselie, bieslook, basilicum en tijm versterken de smaak van de oesterzwammen.