Pasta (pappardelle) met paddenstoelen

Ingrediënten (4 personen)
- 250 - 350 g oesterzwammen
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 teen fijngehakte knoflook
- 1 paprika, in kleine blokjes gesneden
- zout en peper
- sap van 1/2 limoen
- 450 g pappardelle
- een handjevol geraspte Parmezaanse kaas
- een handjevol verser peterselie, grof gehakt
- 50 g boter
Bereiding
Borstel de paddenstoelen schoon met een kwastje of veeg ze schoon met een theedoek.
Scheur de oesterzwammen in dunne plakken. Giet de olijfolie in een hete koekenpan en bak de oesterzwammen snel op een hoog vuur. Hussel ze een paar keer om en doen er dan de knoflook en de paprika bij. Laat alles nog 4-5 minuten op hoog vuur bakken en hussel regelmatig. Draai het vuur uit en en voeg het limoensap toe. Hussel nog eens en breng op smaak met peper en zout.
Kook intussen de pasta in kokend water met wat zout al dente. Hussel de pasta, de paddenstoelen, de Parmezaanse kaas, de peterselie en boter luchtig door elkaar.
Bestooi voor het serveren de pasta met wat peterselie en Parmezaanse kaas.
Voor de vleeseters: bak in een aparte pan 100 g spek en voeg toe aan het geheel.
Gezonde tip: gebruik in plaats van boter lichte kruidenkaas (Boursin)
Borstel de paddenstoelen schoon met een kwastje of veeg ze schoon met een theedoek.
Scheur de oesterzwammen in dunne plakken. Giet de olijfolie in een hete koekenpan en bak de oesterzwammen snel op een hoog vuur. Hussel ze een paar keer om en doen er dan de knoflook en de paprika bij. Laat alles nog 4-5 minuten op hoog vuur bakken en hussel regelmatig. Draai het vuur uit en en voeg het limoensap toe. Hussel nog eens en breng op smaak met peper en zout.
Kook intussen de pasta in kokend water met wat zout al dente. Hussel de pasta, de paddenstoelen, de Parmezaanse kaas, de peterselie en boter luchtig door elkaar.
Bestooi voor het serveren de pasta met wat peterselie en Parmezaanse kaas.
Voor de vleeseters: bak in een aparte pan 100 g spek en voeg toe aan het geheel.
Gezonde tip: gebruik in plaats van boter lichte kruidenkaas (Boursin)